Sobre Mémora

Mémora al món

El Grup Mémora és present a Espanya i Portugal, i és líder del sector funerari en els dos països. 

A part de la seva presència en aquests dos països, el Grup Mémora treballa a escala internacional gràcies a la plataforma global Mémora International, un nou concepte en la gestió integral de tot el servei funerari, incloent-hi els trasllats internacionals i repatriacions de difunts des d’Espanya i Portugal a qualsevol país del món i viceversa. A més, disposa d’un equip d’emergència preparat per a grans catàstrofes.

El Grup Mémora és membre actiu dels organismes més rellevants a escala mundial que defensen els interessos del sector funerari, com és el cas de la FIAT-IFTA (Patronal Mundial del Sector Funerari), l’EFFS (Federació Europea de Serveis Funeraris) i l’ALPAR (Associació Llatinoamericana de Parcs Cementiris i Serveis Exequials). 

Mémora International 

La nova plataforma possibilita que un únic interlocutor altament qualificat faci tots els tràmits necessaris en cas de defunció internacional: preparació i tramitació de documents administratius locals, certificats sanitaris i de consolat, gestió de vols, assessorament en legislació o suport a la família en els països d’origen i de destinació, facilitant la logística mitjançant tècnics especialitzats que dominen diversos idiomes, des dels tradicionals que engloben l’anglès, francès, alemany, espanyol i portuguès, fins als idiomes de països de l’Est com, per exemple, el rus i l’ucraïnès.

Mémora International disposa de nou centres de suport logístic per oferir una cobertura total i més propera: Lisboa, Barcelona, Gran Canària, Lanzarote, Lleó, Sevilla, Tenerife, València i Saragossa. Així mateix, per tal d’arribar a tots els països del món, la plataforma manté acords amb els principals operadors nacionals i internacionals del sector, els consolats, les ambaixades, companyies d’assegurances, plataformes internacionals d’assistència, col·lectius diversos i companyies de transport aeri, entre d’altres.

Mémora International disposa d’un tanatori de campanya destinat a col·laborar en la gestió de grans catàstrofes. Per a això disposa d’un equip d’emergència amb protocols i una gran capacitat de reacció davant d’aquest tipus de situacions. La instal·lació, amb capacitat per a 32 cossos, és un envelat inflable de 83 m2 que compta amb un sistema de refrigeració que manté la temperatura a 9° C.