Sobre Mémora

Història

Grup Mémora té el seu origen en l'agrupació d'un conjunt de funeràries, algunes amb més de 100 anys d'existència, que aporten al grup tota la seva experiència en el sector. Al llarg dels últims anys, i després de successives incorporacions al grup, Mémora s'ha consolidat com la major empresa del sector funerari a la Península Ibèrica

1996

Les companyies Stewart Enterprises, Inc i Service Corporation International (SCI), líders en el mercat americà i mundial, adquireixen Funerària L'Estrella i Pompas Fúnebres de Saragossa S.L, respectivament.

1998

SCI guanya el concurs convocat per l'Ajuntament de Barcelona i adquireix el 49% de Serveis Funeraris de Barcelona (SFB) i així es converteix en soci de l'Ajuntament de Barcelona. Aquest mateix any, compra Servipublic (València), Pompas Fúnebres La Nueva i Servicios Generales de Sevilla (Sevilla), Funeraria Nuestra Señora de La Antigua (Guadalajara), Funeraria Nuestra Señoria del Rosario (Cadis), Funeraria Linares (Jaén) i Funerària Poch (Girona).
Per la seva banda, EuroStewart compra Peña Santa Bárbara (Soria), Almazán, Burgo d'Osma, Funeraria Gascón a Alcanyís (Terol), Eurofunerarias Manresa (Barcelona), Máñez i Ferrer (València), Tanatori Orensano (Orense), Funerarias Reunidas de Tenerife , Funeraria Pastrana (la Rioja) i Funeraria La Piedad (València).

1999

SCI adquireix Servicios Funerarios Canarios Fucasa (Canàries), Funerària de l'Àguila - Alcalá de Guadaira (Sevilla) i Funerària Ruiz (València).

EuroStewart compra el Tanatori-Funerària La Tudelana i Martínez-Tudela (Navarra), Pompas Fúnebres El Calero (Canàries) i Funerarias Reunidas de Tenerife.

2001

Grup Acciona, mitjançant la seva filial Inversions Tècniques Urbanes (Intur), compra a dos anys el 100% de les dues companyies americanes, EuroStewart Espanya i Portugal i SCI Spain - CSI Portugal.

2003

S'anomena Servilusa al conjunt de filials d'Intur a Portugal.

S'adquireix el 49% de Serfunle, convertint-se en el Soci de la Mancomunitat formada pels Ajuntaments de Lleó, Sant Andreu de Llavaneres i Villaquilambre.
Compra Funeraria Ayón (Azuqueca de Henares), Funealcarria (Guadalajara), Funeraria La Almunia de Doña Godina, Ejea de los Caballeros, Funeraria Rondín de Casp, Funerària d'Épila i Funerària de Zuera.

2004

Intur adquireix una participació de Pompas Fúnebres de Albacete, avui Funermadrid, que va resultar adjudicatària del concurs convocat per l'Ajuntament de Coslada (Madrid) per a la construcció i explotació del Tanatori i Crematori.

Inauguració dels Tanatoris de Puçol (València), Daroca (Aragó), Calanda (Terol), Burgo d'Osma (Soria), Palafrugell (Girona), Santo Domingo de la Calzada (La Rioja), i diversos vetlles a Navarra com Arguedas, Valtierra, Corella, Castejón, Cascante i Cabanillas, Alcanyís i Riaño. Aquest mateix any es compra el Tanatoio de Quintana de Rueda i es crea el concepte de 'franquícia' amb Funeraria Patricio de València de Don Juan i Funerària-Tanatoris de Valderas, totes dues a la província de Lleó.

2005

Servilusa adquireix el 100% de Funerària Portuense, amb seu a Porto.

Inauguració dels Tanatoris Sant Gervasi (Barcelona), Santa Coloma de Farners (Girona), Les Borges del Camp (Tarragona), Mendavia (Navarra), Manises (València), Ricla, Carinyena, Zuera, Casp, Quinro d'Ebre, La Pobla d'Hijar, Urrea de Gaén, tots ells a Aragó.
Compra de Hermanos Santander - Funeraria Alto Aragón (Osca).

2006

Neix Mémora com a marca única que aglutina els negocis i serveis d’Intur a Espanya.

El grup adquireix Eurofunerarias, marca històrica del sector, amb presència addicional a Granada.

Adquisició de la Funeraria de Osuna, a la província de Sevilla, i també de la Funeraria Nuestra Señora de Retamar, amb seu a Las Rozas (Madrid) i la Funerària de la Torre Giraltó 8Tarragona), amb seu a Vila-seca i activitat a Cambrils, Salou i Vila-seca.

Inauguració dels tanatoris de Palafrugell (Girona), Esplugues de Llobregat i Balsareny (Barcelona), Maçanet de la Selva (Girona), Viana (Navarra), Sigüenza (Guadalajara), Almazán (Sòria) i Coslada (Madrid).

2007

Mémora adquireix Funeraria Alonso y Servicios Funerarios de Sueca a València i amplia la seva presència al sud d’aquesta província.

Adquisició de la Funerària Vidal a la província de Girona.

Inauguració dels tanatoris de Santa Lastenia (Tenerife), Osuna (Sevilla), Súria (Barcelona), Arbúcies i Banyoles (Girona), Riaño i Quintana (Lleó), Zuera (Saragossa), Pradejón (La Rioja) i Velatorio Grañén (Osca).

2008

Inauguració dels tanatoris d’Urrea (Terol), Sòria, Molins de Rei i Navàs (Barcelona), Cambrils (Tarragona), Arnedo (La Rioja), Arahal (Sevilla), Girona, Sant Hilari (Girona) i Sueca (València).

El grup inversor 3i Group adquireix el 100% de les participacions de Mémora.

2009

Inauguració dels tanatoris de Nájera (La Rioja), Cabezas de San Juan (Sevilla), Linares (Jaén), Sallent i Artés (Barcelona), la Cellera de Ter (Girona), Nájera (La Rioja), Épila i Calatorao (Saragossa). 

2010

Inauguració dels tanatoris de Cullera (València), Humanes (Guadalajara), Torroella de Montgrí (Girona), Torrelodones (Madrid), Sant Sebastià (Guipúscoa), San Fernando i El Puerto de Santa María (Cadis), Arrecife (Lanzarote). Incorporació dels Tanatoris de Sada, Arteixo i El Grajal (A Corunya). 

2011

Mémora aconsegueix el 85% de Serveis Funeraris de Barcelona. La seu central de la companyia es trasllada de Madrid a Barcelona.

Neix l’exposició «L’altra cara de la vida» i comença la seva itinerància per Espanya.

Inauguració dels tanatoris d’Adamuz (Còrdova), Morón de la Frontera, Viso del Alcor i Alcalá de Guadaira (Sevilla), Santpedor (Barcelona), L’Escala (Girona), Bétera (València), Oyón (Àlaba), Brea de Aragón (Saragossa), Aigüemes (Gran Canària), Montblanc i Santa Coloma de Queralt (Tarragona). 

2012

Inauguració dels tanatoris de Lanzarote (Gran Canària) i San Esteban de Gormaz (Sòria).

2013

Inauguració del Tanatori de l’Hospitalet (Barcelona).

Inauguració del primer Espai de Suport a Horta-Nou Barris (Barcelona).

2014

Inauguració de l’Espai de Suport a l’Hospitalet.

Inauguració del Tanatorio de Haro (La Rioja).

2015

Inauguració dels Tanatoris d'Errenteria (Guipúscoa) i València.

Inauguració de l'Espai de Suport de Girona.

2016

Inauguració dels Tanatori Nuestra Señora de Lourdes a Tudela (Navarra), Cervera del Río Alhama (La Rioja), Villaquilambre (Lleó), Besalú (Girona) i Reus (Tarragona).

2017

Servilusa adquereix la funerària Avenida Fernao Magalhaes.

Ontario Teacher's Pension Plan compra Mémora i passa a ser el nou accionista del grup.

2018

Serveis Funeraris de Barcelona - Mémora inaugura el nou Tanatori Sancho de Ávila.

Neix la Fundació Mémora per agrupar tota l'acció de responsabilitat social corporativa.

2019

Inauguració del Tanatori Mémora Laguardia (Àlava) i el Tanatori Crematori Mémora Tenerife Sur a Arona (Santa Cruz de Tenerife).