Actualidad

Universo Mémora: El valor de cuidar

27/05/2020

Ho veiem en la resta del món animal: l’instint ens porta a cuidar els nostres. Una esfera íntima que quan es torna comuna permet veure la maduresa d’una societat, posant en relleu que les persones dependents són pilars per a la comunitat.

“És en la mirada de l’altre on ens trobem”, deia el filòsof Emmanuel Levinas; una màxima que porten a la seva esplendor tots els cuidadors que s’encarreguen d’aquells que necessiten atencions. La seva feina encomiable mereix un retorn i una aposta perquè ells també rebin cures. Els seus dependents, ells mateixos i la societat se’n veuran beneficiats.

Univers Mémora es fa ressò de la necessitat d’oferir un tracte just a la gent gran i ofereix una sèrie de recomanacions de la Societat Espanyola d’Infermeria Geriàtrica i Gerontològica (SEEGG), dirigides a cuidadors amb el fi de tenir en compte totes aquelles claus de la cura. També inclou una entrevista amb quatre infermeres d’àmbits que van de l’hospitalari al de l’atenció primària passant pel residencial que expliquen les seves experiències professionals durant l’any de la infermera; en el tema central, Francesc Torralba posa en valor i, al centre, la cura; Xavier Savin, psicòleg de la Fundació Salut i Persona parla del seu taller sobre comunicació de males notícies i gestió emocional; i, per últim, Mémora explica la seva aposta per cuidar-se per cuidar.

Podeu llegir i descarregar aquest Universo Mémora en el pdf adjunt.