Reponsabilitat Social

Compromesos amb el medi ambient

In Arboriam

Plantem un arbre per cada vida que es porta una mica de les nostres arrels

Des Mémora posem en marxa In Arboriam, un pas més del nostre compromís no només amb les famílies, sinó també amb el medi ambient. A través d'aquest projecte plantarem un arbre físic per cada servei funerari realitzat en homenatge als difunts i posarem el nostre granet de sorra en la lluita contra el canvi climàtic.

Perdre una persona estimada és perdre una part de nosaltres així que sempre resulta dolorós per a les famílies. Per això, volem retre un merescut tribut perquè el seu record pervisqui durant generacions. Aquesta iniciativa pretén acostar de forma altruista a les famílies als seus records i a les seves arrels, per tal de contribuir positivament en la gestió del dol de l'entorn més proper. L'objectiu de és la creació d'un gran bosc que rendeixi homenatge als difunts i a la seva memòria, a el mateix temps, que suposi un impacte positiu per al medi ambient a escala global.

El projecte #InArboriam el portem a terme en col·laboració amb l'ONG Tree-Nation, dedicada a la reforestació de la planeta. A la primera fase, les plantacions es faran a nivell internacional, i en la segona fase, Espanya i Portugal seran els escenaris prioritaris per tal d'apropar els arbres a les famílies i tenir un impacte socioambiental de caràcter més local.

Et convidem a conèixer el bosc In Arboriam Mémora aquí: memora.udianas.net

ECOFUNERALS 

Reduir l’impacte del procés funerari en la naturalesa és un dels objectius de SFB-Grup Mémora, que ofereix fèretres ecològics i fa una aposta decidida pels funerals ecològics, amb la intenció de respondre al creixent interès social per la sostenibilitat i el respecte envers el nostre entorn més proper a través d’un servei emmarcat en la innovació social. Amb aquesta finalitat, SFB-Grup Mémora ha col·laborat amb la companyia d’assegurances ERGO i la Fundació Terra per dissenyar i desenvolupar la primera certificació europea en serveis funeraris ecològics, la SFE 07:02, que defineix uns requeriment estàndards que permeten fer evolucionar la sostenibilitat dels diversos vessants de l’activitat funerària.

En aquest sentit, l’ecofuneral, a més de reduir les emissions de gasos d’efecte d’hivernacle en un mínim del 30%, redueix l’emissió de dioxines tòxiques per a la salut. D’aquesta manera, la reducció de l’impacte mediambiental s’aconsegueix gràcies a una sèrie de particularitats implícites en el servei: taüts de fusta certificada i sense vernissos tòxics, urnes biodegradables –confeccionades amb gelatines, àrids amb nutrients o de sal, que en ser dipositades en el medi aquàtic (mar, llacs, rius) es desintegren en menys de 24 hores, i aporten a l’ecosistema nutrients beneficiosos i naturals–, utilització de cultius ecològics, recordatoris fets amb paper reciclat, transport del difunt en vehicles combinats, etc.
 

FÈRETRES I URNES ECOLÒGIQUES

Estan fabricats amb fustes certificades que provenen de tales controlades en boscos que es reforesten. SFB-Grup Mémora és pioner a introduir-ne l’ús en el mercat i substituir el vernís clàssic per vernissos a l’aigua que s’apliquen sobre la fusta, a més de no afegir materials metàl·lics i folrar el seu interior exclusivament amb teixits ecològics confeccionats amb cotó 100%. Aquestes millores permeten reduir l’emissió de dioxines en l’aire durant el procés de cremació, a part d’incorporar filtres d’última tecnologia a les instal·lacions on es duen a terme, amb la qual cosa s’avança en les normatives futures més exigents.